De vele voordelen van gemberthee

Geplaatst op 30-04-2023

Hou jij van een lekkere warme kop thee? Dan moet je zeker eens gemberthee proberen. Deze thee heeft namelijk ontzettend veel voordelen voor je gezondheid. In dit artikel vertel ik je alles over de vele voordelen van gemberthee. Van het verbeteren van je spijsvertering tot het verlagen van je bloeddruk, gemberthee heeft het allemaal!

gemberthee

Wat is gemberthee?

Voordat ik je alles vertel over de voordelen van gemberthee, is het belangrijk om te weten wat gemberthee precies is. Gemberthee wordt gemaakt van de wortelstok van de gemberplant. Deze wortelstok bevat veel gezonde voedingsstoffen zoals gingerol, shogaol en zingiberene. Deze stoffen hebben ontstekingsremmende, antioxidante en antibacteriële eigenschappen.

Om gemberthee te maken, schil je een stukje gember van ongeveer 2 centimeter en snijd je dit in dunne plakjes. Deze plakjes kook je vervolgens in een pan met water. Je kunt eventueel nog wat honing of citroen toevoegen voor de smaak.

Verbetering van de spijsvertering

Een van de grootste voordelen van gemberthee is dat het je spijsvertering kan verbeteren. Gember heeft namelijk een ontstekingsremmende werking die kan helpen bij een opgeblazen gevoel, winderigheid en maagkrampen. Ook kan gemberthee helpen bij het verhogen van de productie van maagzuur, wat de spijsvertering kan bevorderen.

Verlaging van de bloeddruk

Uit onderzoek is gebleken dat gemberthee kan helpen bij het verlagen van de bloeddruk. Dit komt doordat gember de bloedvaten kan ontspannen, waardoor de bloeddruk kan dalen. Dit maakt gemberthee een natuurlijke en effectieve manier om je bloeddruk op peil te houden.

Verlichting van menstruatiepijn

Vrouwen die last hebben van menstruatiepijn kunnen baat hebben bij het drinken van gemberthee. Gember heeft namelijk een pijnstillende werking en kan helpen bij het verminderen van krampen en pijn tijdens de menstruatie.

Versterking van het immuunsysteem

Gemberthee kan ook bijdragen aan het versterken van het immuunsysteem. Gember bevat namelijk veel antioxidanten die vrije radicalen in het lichaam kunnen bestrijden. Hierdoor kan het drinken van gemberthee helpen bij het voorkomen van ziektes en het verbeteren van de algehele gezondheid.

Verlichting van stress en angst

Gemberthee kan ook helpen bij het verlichten van stress en angst. Gember bevat namelijk stoffen die een kalmerende werking hebben op het zenuwstelsel. Hierdoor kan het drinken van gemberthee helpen bij het verminderen van gevoelens van stress en angst.